Taloudellinen kestävyys julkisissa hankinnoissa

""

Taloudellisesti kestvät hankinnat mielletään joskus lyhytnäköisesti vain markkinoiden edullisimpien tuotteiden ostamiseksi. Todellisuudessa kestävä julkinen taloudenpito vaatii kuitenkin laajempien näkökulmien huomioimista. Taloudellinen kestävyys julkisissa hankinnoissa voi tarkoittaa tarvepohjaisuutta, elinkaarikustannusten huomioimista, kokonaistaloudellisuutta koko organisaation ja yhteiskunnan näkökulmasta sekä hankintojen vaikuttavuusperustaisuutta eli kykyä vastata olemassa olevaan tarpeeseen. Lisäksi julkisten hankintojen taloudellisesti kestävä toteutus voi tarkoittaa tehokkaita ja suunnitelmallisia hankintaprosesseja mutta myös markkinoiden toiminnan parantamista esimerkiksi avoimen viestinnän ja vuoropuhelun kautta.

Sosiaalinen kestävyys hankinnoissa voi tarkoittaa esimerkiksi seuraavien strategisten tavoitteiden/linjausten huomioimista ja edistämistä (klikkaamalla tavoitetta pääset lukemaan siitä lisätietoja): 

Suomen keskeiset taloudellisen kestävyyden haasteet liittyvät...?. Kansallisessa hankintastrategiassa painotetaankin...???

Alta löydät konkreettisia esimerkkejä siitä, miten taloudellinen kestävyys on huomioitu julkisissa hankinnoissa.

Muuta aiheeseen liittyvää sivustollamme

Hankintojen strategiset linjaukset

Sosiaalinen kestävyys julkisissa hankinnoissa

Ekologinen kestävyys julkisissa hankinnoissa

Innovatiivisuus julkisissa hankinnoissa