Hankintojen toiminnallistamisen elementit

Toiminnallistaminen on pitkälti ihmisten johtamista ja sitouttamista asian taakse eli motivointia. Motivointi vaatii psykologista tai taktista pelisilmää, sillä ihmiset ovat yksilöitä ja motivoivat tekijät voivat siksi olla kovin erilaisia. Kun yhtä motivoi mahdollisuus pienentää organisaation hiilijalanjälkeä, toinen syttyy säästetyistä euroista ja kolmas mahdollisuudesta profiloitua edelläkävijänä.  

Muutoksen dynamiikkaan liittyy liikkeelle lähdön kitka, jota monesti kutsutaan muutosvastarinnaksi. Kaikilla mukana olevilla toimijoilla on myös tarve säilyttää kasvonsa. Tätä ei ole syytä pelästyä tai kierrellä. Kitka vain pitää huomioida muutosprosessin suunnittelussa.  Kun muutosta viedään eteenpäin kuunnellen ja muutokseen osallistuvien osaamista arvostaen, luottamusta voidaan ylläpitää ja vahvistaa. Kaikkiaan hankintastrategian toiminnallistaminen on mitä suurimmassa määrin muutosjohtamista - ja tämä muutosjohtamisen haaste pätee myös itseen. 

Kaikkiaan muutosjohtamisen ydin muodostuu paitsi ihmisten motivoinnista ja johtamisesta myös resurssien oikeanlaisesta kohdistamisesta, toimintamallien ketterästä kehittämisestä ja tämän kaiken selkeästä ja oikea-aikaisesta viestinnästä. On tärkeää jaksaa toistaa ja palata tekemiseen, joka tulee tehdä toisella tavalla. Vahvistamista on tarpeen tehdä avainhenkilöiden kanssa yksilötasolla. Mutta yhtä tärkeää on, että koko organisaatiota muistutetaan asiasta aika ajoin.  Säännöllistä vahvista voidaan kutsua myös hieman leikkimielisesti papukaija-metodiksi.  

Kun muutos on saatu liikkeelle, on oleellista olla valmistautunut todentamaan muutoksen suuntaa sekä viestimään siitä organisaatiossa. Muutoksen hitaus saattaa yllättää, vaikka siihen olisi kuinka hyvin varautunut. Iloitse pienistäkin askelista. Varaudu myös siihen, että muutoksen tavoitteet muuttuvat matkan varrella, jos esimerkiksi organisaation virkamies- tai poliittinen johto vaihtuu. 

KUVA: Hankintastrategian toiminnallistamisen resepti: 

Muutosjohtamisen kakku  

Pohjaan: 

1 osa suunnitelmallisuutta 

1 osa kuuntelemista 

Sekoitetaan ainekset yhteen ja painellaan vuoan pohjaan. 

Täytteeseen: 

2 Osaa viestintää 

2 Osaa kärsivällisyyttä 

Salaisena ainesosana oma sitoutuminen ja usko muutokseen. 

Vatkataan ainekset yhteen ja lisätään pohjan päälle kevyesti sekoittaen.