Ruokajärjestelmien ja elintarvikkeiden hankinta
Hallitus on linjannut, että julkisissa hankinnoissa lisätään kotimaisten kasviperäisten tuotteiden ja kalan osuutta ravitsemussuositusten ja vähähiilisyyden mukaisesti...
Palveluhankinnat
Ruokapalvelut
Lähes kaksi kolmasosaa ruokapalvelujen ympäristövaikutuksista aiheutuu ruoan raaka-ainetuotannosta, joten ammattikeittiön raaka-ainevalinnoilla on suuri merkitys koko elintarvikeketjun kannalta. Jo yksi kasvisruokapäivä viikossa vähentää ruokapalvelun ympäristökuormaa.
Lue lisää Motivan sivuilta...
Tarava
Tavarahankinnat
Elintarvikkeet
Valtioneuvosto julkaisi kesäkuussa 2016 periaatepäätöksen julkisten ruokapalveluhankintojen arviointiperusteista. Valtioneuvosto edellyttää, että julkisissa elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoissa tavoitellaan korkeaa laatua ja kokonaistaloudellista kestävyyttä. Tähän päästään vaatimalla hankinnoissa sellaisten elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden käyttöä, jotka on tuotettu ympäristön kannalta hyvillä viljely- ja tuotantomenetelmillä ja eläinten hyvinvointia ja elintarviketurvallisuutta edistävillä tavoilla.
Lue lisää Motivan sivuilta...
Ammattikeittiölaitteet
Lue lisää Motivan sivuilta...
Kylmälaitteiden F-kaasukriteeristö...-> SYKE
Miksi julkisissa elintarvikehankinnoissa panostetaan vastuullisuuteen?
Keskeiset vastuullisuuteen ohjaavat arvot.

Vastuullisuuskriteerien käyttö elintarvikehankintojen kilpailutuksessa - Case Salo
Kaupungin tavoitteena oli hankkia vastuullisesti tuotettuja, laadukkaita elintarvikkeita.
Julkiset elintarvikehankinnat - kuinka vastuullisuus huomioidaan käytännössä?
Vastuullisuuden huomioimisen keinoja elintarvikehankinnoissa.