Materiaalitori vauhdittaa jätteiden ja sivuvirtojen kiertoa

Kuvituskuva

Kiertotaloutta vauhdittava Materiaalitori.fi-palvelu aukesi alan toimijoiden käyttöön keväällä 2019. Maksuttoman palvelun kautta voi tarjota ja etsiä jätteitä ja sivuvirtoja sekä jätehuolto- ja asiantuntijapalveluita. 

”Tavoitteemme oli tarjota kohtaamispaikka kierrätysmateriaalin tarjoajille ja käyttäjille ja mahdollistaa jätteiden ja tuotannon sivuvirtojen sujuva vaihdanta. Palvelu on otettu hyvin vastaan, Materiaalitorissa on jo yli 1000 rekisteröitynyttä käyttäjää ja uusia ilmoituksia materiaaleista ja palveluista julkaistaan jatkuvasti”, kertoo johtava asiantuntija Ilkka Hippinen Motivasta.

Materiaalitorin hankinnassa käytettiin kilpailullista neuvottelumenettelyä ja toimittajaksi valikoitui Solita. Hippinen kuvailee hankintamenettelyä onnistuneeksi, ” Innovatiivinen hankintamenettely ja yhteiskehittäminen sopivat tähän tapaukseen hyvin ja yhteistyö toimi toimittajan kanssa hienosti.”

Myös ympäristöministeriössä ollaan tyytyväisiä projektin etenemiseen ja lopputulokseen.  ”Projekti onnistui hyvin ja alusta on vastannut tarpeisiimme. Se on tuonut esiin jätehuoltopalveluita ja materiaalivirtoja tarvittavalla tavalla. Alusta valmistui lopulta viidessä kuukaudessa eli tavoiteaikataulussa,” kertoo ympäristöministerin erityisasiantuntija Jenni Lehtonen

Lue lisää hankinnan etenemisestä täältä. 

 

tags