Kohti päästöttömiä työmaita: Espoossa käynnistyy pilotti ja green deal -sopimus on valmisteilla

kuvituskuva

Espoon kaupunki on mukana kehittämässä Päästötöntä työmaata 6Aika-kaupunkistrategiaan kuuluvassa Hiilineutraalit ja resurssiviisaat yritysalueet (HNRY) -hankkeessa yhdessä Helsingin, Turun ja Vantaan kaupunkien kanssa.

Kaupungeissa pohditaankin tällä hetkellä, millä keinoin päästötön työmaa -konseptia kehitetään ja samalla saadaan vietyä jo hyväksi todettuja ilmastoystävällisiä käytänteitä ja resurssiviisautta kaikille rakennustyömaille.

Espoon kaupungin kiertotalouden asiantuntija ja hankesuunnittelija Iina Kallio on bloggannut aiheesta.

Voitko rakennustyömaa olla päästötön -blogi Espoon kaupungin verkkopalvelussa

 

Espoossa järjestetään teemaan liittyvä markkinavuoropuhelu urakoitsijoille sekä infrarakentamisen sidosryhmille 10.3.2020.

Hiilineutraali Espoo 2030 / Päästövähennykset infratyömailla -tapahtuma

 

Päästöttömät työmaat green deal -sopimus

Päästöttömät työmaat green deal -sopimus vauhdittaa päästöjen vähentämistä erilaisilla työmailla. Tavoitteena on luoda etenemispolku päästöttömiin työmaihin, vaikuttaa muun muassa vähäpäästöisten työkoneiden osuuden lisäämiseen, uusien toimintamallien ja työkalujen käyttöön ottoon niin työmailla kuin hankintaprosesseissa sekä organisaatioiden ja urakoitsijoiden osaamisen kehittämiseen.  

Sopimusneuvottelut ovat käynnissä mukana olevien kaupunkien ja ympäristöministeriön kanssa. Tavoitteena saada sopimus valmiiksi kesään 2020 mennessä, jolloin käytännöntoimet alkavat vuoden 2020 puolella. 

Lisätietoa Päästöttömät työmaat green dealista

 

tags