KEINOn webinaarisarja auttaa toteuttamaan vähähiilisen julkisen hankinnan

Vähähiiliset hankkinat

KEINO-osaamiskeskus järjesti kolmiosaisen vähähiilisten hankintojen webinaarisarjan, joka suunniteltiin yhteistyössä keinolaisten ja kaupunkien kanssa.

Monilla julkisilla hankkijoilla, kuten kaupungeilla, kunnilla ja valtiolla on hiilineutraalisuustavoitteita, joista ensimmäisten tulisi täyttyä jo seuraavan 10 vuoden aikana. Hankintojen kautta on mahdollista vaikuttaa näiden tavoitteiden toteutumiseen, kun tunnistetaan hankintojen vaikutuskeinot oikeissa tuoteryhmissä.

KEINO-osaamiskeskus järjesti yhteistyössä kaupunkien ja kuntien kanssa webinaarisarjan, jonka tavoitteena oli kehittää hankkijoiden tietoja ja toimintatapoja vähähiilisempään suuntaan sekä tarjota konkreettisia case-esimerkkejä ja kriteerimalleja hankintojen valmistelun tueksi.

Webinaarisarja koostui kolmesta webinaarista, joista jokainen keskittyy vähähiilisiin hankintoihin, mutta eri näkökulmista.

Webinaarisarjan osat:

  1. Johdanto vähähiilisiin hankintoihin, hankintojen hiilijalanjälki ja muut ympäristövaikutukset sekä hankinnat keinona saavuttaa strategiset tavoitteet
  2. Lainsäädäntö, laskurien hyödyntäminen ja esimerkit
  3. Hankinnan suunnittelu, toteutus, seuranta ja arviointi
     

Webinaarisarjan kaikki osat ovat nyt katsottavissa KEINOn verkkopalvelussa.

Vähähiiliset julkiset hankinnat -webinaarisarjan esitykset ja tallenteet

 

tags